Egy éjszaka a Várban

Hotel tesztek élménybeszámolók, értékelés

Címlap / Hotel tesztelés

Egy éjszaka a Várban

Uralkodóink pontosan tudták, hová építsék rezidenciájukat. A Várhegy páratlan panorámája, a történelmi városrész minden épülete, szobra, utcája és köve meséket rejt. Értékes kiállítások, felejthetetlen élmények helyszíne, ahová mindig visszahúz a szív. Legszívesebben ideköltözne az ember!

A megunhatatlan várnegyed legelegánsabb szállodája, a Hilton Budapest, az adventi időszakban páratlan ajánlattal teszi számunkra lehetővé, hogy legalább egy napig itt lakhassunk. A felújított Mátyás-templom és a Halászbástya szomszédságában, Dunára néző szobában tölthetjük az éjszakát kettesben, adókkal együtt 24 900 Ft-ért, élvezve a nagy múltú szálloda minden szolgáltatását. Külön kiemelést kíván az ingyenes behajtás és parkolás, ami egyszerűvé és kényelmessé, illetve a másnapi reggeli, ami az Icon étteremben fogyasztva valóban fejedelmivé teszi az itt tartózkodást.

Útisúgó tippek

Érdemes minél hamarabb megérkezni, hogy még világosban láthassuk szobánk ablakából a pesti oldalt.
Miután magunkhoz tértünk a hihetetlen látványtól, látogassuk meg a Hilton szaunáját. Bár nem wellness hotel, nincs medence sem, viszont a finn szauna forrósága után az újszerű, ázsiai hangulatú pihenőben teljesértékű feltöltődés élménye vár. Edzésfüggők kiváló fitnesz teremben sanyargathatják magukat, hedonisták tetézhetik egy jó masszázzsal a délutáni élvezeteket.

A szobaár nem tartalmazza, mégis jó választás esti étkezésünkhöz a Hilton ICON étterme. „Gyertyafényes vacsora“ nevű ajánlata többféle ételsorból választható három fogással, üdítővel, ásványvízzel és a ház borával 6 900 Ft.
Nemcsak az ételek kiválóak, a panoráma, kiszolgálás és a hangulat is, melynek felelőse az örökzöldeket játszó zongorista. Ilyen kilátásban és szolgáltatásban a vendégeken kívűl csak az uralkodóknak volt része!

Fedezzük fel a Hilton executive szolgáltatást. A harmadik szinten külön recepció és lounge várja a vendégeket 9-23 óráig, napszaknak megfelelően változó ételekkel és italokkal, minden korlátozás nélkül. Üzleti helyiségében számítógépek, nyomtatási lehetőség, ingyenes vezetéknélküli internet segíti munkánkat, ha mégsem csak pihenni érkeztünk. Naponta egy tárgyalópartnerünket vendégül is láthatjuk az impozáns környezetben.

Ébredés után vár ránk az ICON étterem exkluzív svédasztalos reggelije, az éledő város látványával. Minden elképzelést és igényt felülmúl a választék, élvezzük lassan az ízeket és a pillanatokat. Ilyen kezdet után elrontani sem lehet a napot. Bár sajnos 10-kor el kell hagynunk a szobát, autónkkal a várfalon belül maradhatunk. Itt az ideje, hogy körülnézzünk. Ha az időjárás nem alkalmas hosszabb sétára, fedezzük fel a felújított Mátyás-templom részleteit, vagy a Budavári Palotát, ahol az állandó kiállítások mellett most Ferenczy Károly gyűjteményes kiállítása illetve Rippl-Rónai művek láthatók régi gyűjtők kezéből. A Magyar Nemzeti Galéria MNG EXTRA című programsorozata minden hónap első péntekén meghosszabbított nyitva tartással, koncertekkel, tárlatvezetésekkel és kreatív műhellyel várja az érdeklődőket.

Ha valami szokatlanra vágyunk, igazi különlegesség a Sziklakórház, melyet légoltalmi szükségkórháznak használtak a második világháború alatt 1944 februárjától 1945 májusáig, majd 1956 október 25-től 1957 elejéig. Utána titkosították. A létesítmény három éve látogatható. Hadiorvoslási és polgári védelmi kiállítása a Sziklakórház eredeti berendezésével együtt nemzetközi szinten is páratlan. Tárlatvezetés óránként indul.

Vasárnap a Várban

A Magyar Nemzeti Galéria, a Mátyás-templom és a Sziklakórház csak néhány fénypontja a várnegyed gazdag programkínálatának.
Ne érjük be ennyivel, térjünk vissza valamelyik vasárnap, ekkor is minden kiállítást nyitva találunk. Ha igénybe vesszük a Hilton vasárnapi ebédajánlatát, akkor ismét ingyen hajthatunk be és parkolhatunk. Programunk után a szálloda Sunday Brunch csomagjában személyenként 6 900 Ft-ért korlátlan mennyiségben fogyaszthatunk az ICON étterem hideg-, melegétel és desszertválasztékából, pezsgőkből, borokból és üdítőkből. Gyerekprogramok és animátorok könnyítik meg a szülők étkezését. Ideális keresztelőkhöz, születésnapi ebédekhez – ez esetben az ünnepelt még ajándéktortát is kap, a figyelmes zongorista pedig nem hagyja ki a jólismert dallamot a tüzijáték közben. Igazi nagypolgári, kényeztető ebéd luxuskörnyezetben, páratlan panorámával és kiszolgálással. Megszépíti a vasárnapot!
  • Vacsora a Hiltonban

    Vacsora a Hiltonban

    Jártam itt bálon, esküvőn, divatbemutatón, koncerten, minden évszakban és napszakban, de soha nem jutott eszembe, hogy idejöjjek vacsorázni. Feltételeztem a magas árszínvonalat, a kicsit poros válsztékot, a sótlan, szállodásan modoros felszolgálókat.

Kapcsolódó Tartalom