Miskolcon épül meg az ország egyik legnagyobb wellness központja

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

Miskolcon épül meg az ország egyik legnagyobb wellness központja

Feltöltve: 2018-11-20

A kormány döntése alapján 12,7 milliárd forintból Miskolcon épül meg az ország egyik legnagyobb wellness központja. A beruházás a Miskolctapolcai strand fejlesztésének második ütemeként valósul meg 2019-2020 során.

A valósággá váló álomberuházás a nemzetközi fürdővilág elitjébe emeli majd be Miskolctapolca nevét, és egyedülálló kínálata lesz a magyarországi turizmusnak – adta ki közleményében Kriza Ákos, Miskolc város polgármestere.

A valósággá váló álomberuházás a nemzetközi fürdővilág elitjébe emeli majd be Miskolctapolca nevét, és egyedülálló kínálata lesz a magyarországi turizmusnak. A legmodernebb Nyugat-európai trendeket követő, a legmagasabb igényeket is kielégítő, a legkorszerűbb fürdőtechnikát és szolgáltatásokat felvonultató, egész évben nyitva tartó családi élményfürdő nemzetközi tervező konzorcium munkájaként valósul meg. A futurisztikus fürdőkomplexumban 8 beltéri és 2 kültéri medencét álmodtak meg a tervezők. Az új létesítmény szerves egységet alkot majd a strandfürdő 2015-ben átadott első ütemével.

A fürdő a különböző életkori igényeknek megfelelő szolgáltatásokat épületenként rendezi, így a gyermekvilág mellett lesz benne a tizenéves korosztályt kiszolgáló önálló egység, de az idősebbek, a pihenni, vagy éppen gyógyulni vágyók számára is külön térségeket biztosít. Miskolctapolca így egyszerre lesz az önfeledt, hangos szórakozás és a nyugodt pihenés exkluzív központja, ahol a wellnesstől a konditermen, vizes játszótéren, úszómedencén át a kanyargó csúszdaparkig minden megtalálható. Hatalmas, napozásra alkalmas zöldfelületek, teraszok, csúszdák, dögönyözők és ezernyi élményelem várja majd a pihenni vágyókat az új fürdőkomplexumban.

A fürdő szinte minden szolgáltatása négy évszakos, ami, 70-100 új munkahelyet, és évi 280 ezer új látogatót jelent majd Miskolcnak és a miskolctapolcai városrésznek. A vizet elsődlegesen a Barlangfürdő vágataiban található termálforrás biztosítja majd. Magyarország kormánya a Modern Városok Program keretén belül a beruházásra 12,7 milliárd forintot biztosít három ütemben:
• 2018-ban 750 millió,
• 2019-ben 5 milliárd,
• 2020-ben pedig további 6 milliárd 650 millió forintot.

A strand engedélyes terveit a már említett nemzetközi tervező konzorcium készítette, a kiviteli terveket a PEKA BAU 2000 Kft. készíti majd a konzorcium neves osztrák tervezőjének bevonásával. A strandfejlesztésen kívül több mint 600 millió forintból megújul a Barlangfürdő melletti, sétányokkal tarkított őspark is a csónakázótóval együtt. Az idevezető utak mindegyikét korszerűsíti az önkormányzat, és kerékpárút is épül. Így a fürdőkkel, valamint a magánberuházásokban megvalósult, és a további, tervezett fejlesztésekkel együtt egy turisztikai kuriózumokat kínáló városrész jön létre, ami kiváló lehetőséget jelent a szállodaipar és a vendéglátók számára is.