Így nyaralj Budapesten!

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

Így nyaralj Budapesten!

Feltöltve: 2019-07-25

5 nyári program, amivel akkor is kiszabadulhatsz, ha a városban ragadtál

Egzotikus tengerpartokkal és fergeteges fesztiválokkal van tele az Instagram üzenőfalunk, miközben a csodás időjárás kiélvezése helyett az irodában ülünk? Ha korai nyaralás, vagy egyszerűen a munka miatt ragadtunk bent a budapesti forgatagban, akkor sem kell gyászolni a nyarat: a város elképesztően sok izgalmas programlehetőséget kínál azoknak is, akik falják az élményeket és imádnak a szabadban lenni.

1. Ingyenes akusztikus koncertek
Ki mondta, hogy csak a fesztiválokon lehet kiélvezni a legmenőbb együttesek fellépéseit? Zenerajongók figyelem: a város szebbnél szebb kerthelyiségeiben hallgathatunk hangulatos, ingyenes akusztikus koncerteket. Aki szereti a zenei felfedezéseket, kövesse a Zenélő Budapest programjait, melynek keretében a város legnépszerűbb helyszínein változatos stílusban játszó profi zenészeket hallgathatunk. Az óbudai Esernyős udvarán és az eiffel-téri Zsiráfban hétköznapként jobbnál jobb hazai formációkat fedezhetünk fel egy korsó különleges sör mellett.

2. Buli a hídon
Mi is adhat nagyobb szabadságérzetet, mint a piknikezés egy híd közepén? Idén nyáron is négy hétvégén át vehetik birtokba a gyalogosok a Szabadság hidat. A júliusi hétvégéken egészen elképesztő élmény akár átsétálni is a hídon: a pihenni vágyókat függőágyak várják, a tapasztaltabbak pedig plédekkel, párnákkal, piknikkosarakkal és vízipipával készülnek az esti kikapcsolódásra. A hídon koncertek, élő könyvtár, spinning óra, Taoista Tai Chi bemutató, mesemondás, de még közös hullahoppozás is lesz, ráadásul mivel ilyenkor a híd köztérnek minősül, bárki szervezhet programokat.

3. Mozi, csillagok és a Duna
A nyári hétköznap estéken tökéletes kikapcsolódást jelent a szabadtéri mozizás, pláne ha ehhez megfelelő körítés és festői környezet is társul. A Sunset Cinema különleges naplementés moziélményt teremt a Kopaszi-gát legszebb szegletében: puha piknikplédek, valamint Lady Gaga és Bradley Cooper várja majd a látogatókat egy kellemes nyáresti csütörtökön, amin az LG CineBeam projektorával 4K-ban vetítik le az Oscar-díjas Csillag Születik című filmet. A Fruska bisztróból ráadásul valódi piknikkosarakat rendelhetnek azok, akik valami tartalmasabbat fogyasztanának a film mellé.

4. Felejthetetlen sportélmények a városban
Nem csak a Balatonon vagy tengerparton lehet a különlegesebb sportoknak hódolni! Budapest szerencsére számos lehetőséget kínál: akár a város különleges helyszínein – például golfpályán – jógázhatunk, vagy ha bírjuk a korán kelést, mehetünk SUP deszkával dolgozni. Aki tényleg szokatlan sportélményt keres, próbálja ki a két sport egyvelegét, a SUP jógát! Hasonlóan különleges élményben lehet része annak, aki a nyitás előtti órákban kilátogat a margitszigeti Palatinus fürdőbe, ahol a SURFinPALA jóvoltából szörfösök foglalják el a hullámmedencét.

5. A strandok városa
Nem kell kimozdulnunk a városból ahhoz, hogy lehűtsük magunkat, hiszen nem csak télen jelentenek kiváló választást a budapesti strandok és a környező tavak. Idén ráadásul több megújult helyszín között válogathatunk: sokak kedvence a Magyarország tengerpartjának is nevezett Lupa-tó, de szabadtéri medencét találunk a Palatinus és Paskál fürdőkben, valamint tavaly adták át a megújult Csillaghegyi Strandfürdőt is.

Te melyiket próbálod ki elsőként?