Szállodacápa: Jófajta Ezerjó Móron - Dombóvári István

Dombóvári István szállodacápa

Szállodacápa: Jófajta Ezerjó Móron - Dombóvári István

Mór előtt egy picivel található ez a remek hely, amely egy igen patinás fogadóval egészül ki. A Hétkúti Wellness Hotel megérdmelten négycsillagos, de mégis az első érzés, ami a vendéget fogadja, az az, hogy hazaért!

Az egész, úgy ahogy van, rendkívül otthonos, és a személyzet tényleg minden egyes vendégéről külön-külön gondoskodik. Érkezésünk után nemsokára kopognak az ajtón, és megajándékoznak minket egy üveg behűtött Móri Ezerjóval, amelyet képtelenség és butaság is visszautasítani. A szoba leginkább egy lakosztályra emlékeztet, külön előszobával, nagy fürdővel és óriási ággyal.

A wellness részleg sallangoktól mentes, kifogástalan. Szinte közvetlenül a medencéből nyílik a Zöldalma bár, ahol rögtön fel tudunk frissülni. A szauna és a gőzfürdő egy kicsit hűvösebbek voltak a megszokottnál, de legalább tovább tudtunk bent maradni. Az ebéd a szomszédos étteremben zajlik, melynek neve: Fogadó az öreg préshez. Nevéhez méltóan valóban fogadó jelleg vár minket, és még félpanzió esetén is gyakorlatilag a la carte rendelhetünk a pompás menüsorból. Az adagok határozottan nagyok, és az ételeket tetszetősen szervírozzák. Amire nagyon sok helyen a személyzet húzza a száját, itt nem jelent problémát. Igenis, kérésre elcsomagolják a desszertet, ha a főétel után már nem maradt szabad gyomorkapacitásunk.

Mindenképpen szenteljünk időt egy kis borkóstolásra, mert igazán kár lenne kihagyni a tájegység borait. Az én borkóstolóm is remekül sikerült, legalábbis a szemtanúk ezt mondták. Mindesetre az általam okozott kárt megtérítettem.

Tuti-súgó:

Aki az aktív pihenést és a lovakat is kedveli, annak ez a hely maga a Paradicsom. Mindenképp érdemes felkeresni a lovasparkot, ahol kiváló szakemberek segítenek kiválasztani a megfelelő lovat. A reggeli és a vacsora a Kandalló teremben zajlik, amelynek rendkívül egyedi, magával ragadó hangulata van. Megrögzött fogyókúrázók csak felügyelettel egyenek ott, mert annyival jobban esik ezen a helyen az étel, hogy bármelyik pillanatban túlehetjük magunkat!

    • Bemutatkozás


      Falun született. Kisbabának olyan csúnya volt, hogy a szülei sokáig tanakodtak azon, hogy a gyerek helyett a nála sokkal jobban kinéző méhlepényt kellene hazavinni. Sokak szerint a mai napig nem lehet pontosan tudni hogyan is döntöttek végül a szülők. Ránézésre nem lehet megállapítani.

      Alacsony. Sokáig azt hitte, hogy ez az állapot változhat. Még egy OKJ-s „Legyünk magasabbak” tanfolyamot is elvégzett, de olyan magasan volt a tábla, hogy nem látta, így megbukott a vizsgán.

      Amorf. Hét évente testsúlyának felét leadja, majd újra felszedi. Ezzel mintegy híven demonstrálja a hét bő és a hét szűk esztendőt, amely már-már biblikus metafora.

      A szereplés számára terápia. Élvezi, hogy bámulhatja a nőket, akik az előadás alatt a zárt ajtók miatt nem tudnak tőle elmenekülni. Humora nehezen behatárolható, valahol a „ne már” és az „inkább hagyd abba” irányzatokat képviseli. Még nem olyan okos, hogy felérje ésszel, hogy mennyire buta.

      Valóra szeretné váltani az álmát. A forintját pedig euróra.